Kontaktujte nás

Diskusní téma: Napište nám

Náprava pytláka Říhy

Miroslav Třmínek | 02.09.2011

Pod netradičním názvem se skrývá silná polévka-vývar ze zvěřinových kostí-vzpruha po poalední leči,nebo i v jejím průběhu,kdy dodá strávníkovi novou sílu ke konzumování. Zvěřinové kosti se opláchnou a vyloží na hluboký plech,doplní se na hrubé kusy nakrájenou kořenovou zeleninou, dvěma cibulemi/ty jen zhruba očistíme a necháme i se slupkou/přidáme nové koření,celý pepř,několik jalovčinek,můžeme i jemně zasypat Vegetou a zprudka v troubě opečeme do tmavohněda. Vše dáme do studené vody a vaříme na mírném ohni několik hodin-min3 hod,Lépe i více.Přecedíme přes jemné sítko. Zbytky masa využijeme na paštiku nebo sekanou. Čistý vývar podáváme bez přísad v malých čajových nebo kávových hrncích.Vliv na konzumenta je přímo zázračný. Zajímavé je, že v zásadě nepřidáváme žádnou sůl-nebo jen minimálně-dlouhým vařením se vyvaří z kostí i minerály,které sůl téměř úplně nahradí. Samozřejmě pokud do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, nudle a pod, získáme kvalitní polévku, nebo silného vývaru-pokud zbyde použijeme na podlévání např. při vaření guláše. Zpravidla ale nezbývá!Dobrou chuť

Rozmrazování podle pana Štěpničky

Koza Václav | 04.05.2011

Když necháme maso tát normálně třeba na kuchyňské lince, tak se velmi rychle na povrchu zahřeje na pokojovou teplotu a bakterie, které na zvěřině jsou od začátku, se začnou rozmnožovat.
Tomu se dá zabránit tak, že necháme maso tát v ledničce, takže může mít všude nejvýš teplotu ledničky, čili bakterie nezlobí, ale tání trvá dlouho.
Metodu, která spojuje obě výhody (rychlost, brzdění bakterií) uvádí ve své kuchařce pan Štěpnička:
Zmrazené maso v igelitovém pytlíku ponoříme do větší misky se studenou vodou a necháme takto rozmrazit. Jednou za chvíli můžeme s masem pohnout nebo ho obrátit. Na začátku bude maso většinou plavat (led je lehčí než voda), během rozmrazování a tání se ponoří.
Maso se rozmrazí mnohem rychleji než na vzduchu a zůstane pořád na teplotě těsně nad nulou, kde ještě neškodí bakterie.

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Napište nám

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Napište nám

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Napište nám

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Napište nám

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek